KD PIHALNI ORKESTER GORNJA RADGONA
Partizanska 25
9250 Gornja Radgona

Aktualno

BOŽIČNO-NOVOLETNI KONCERT (26.12.2017 ob 17.00)

ob Dnevu samostojnosti in enotnosti
ki bo v soboto 26.12.2017 ob 17.00
v Kulturnem domu
Gornja Radgona
...

Predstavitev društva


Prvič se pojavi zapis o nastopanju godbe v daljnem letu 1911, ko se Radgona preimenuje v trg. Takrat je v takratnem časopisu, godba tudi prvič omenjena.
V Letu 1920 se zopet godba pojavi na različnih nastopih pomembnih dogodkov,iz tega obdobja obstojajo tudi prve fotografije.
Leta 1950 takratni učitelj na Glasbeni šoli Gornja Radgona g. Franjo Irgolič ustanovi pihalni orkester pod okriljem Glasbene šole Gornja Radgona.
Leta 1998 je takratni predsednik orkestra Franjo Hojs izpeljal postopek vpisa v poslovni register Slovenije kot Kulturno društvo pihalni orkester Gornja Radgona. To leto je bilo vpisano 40 aktivnih članov.
Hojs. G. Franjo Irgolič Vlogo dirigenta in vodje je opravljal do svoje upokojitve 1987.

Leta 1987 in 1988 je organizacijo in vodenje opravljal takratni predsednik g. Franjo Hojs.
Leta 1989 je dirigentsko nalogo prevzel takratni učitelj saksofona g. Branko Kuhar in opravljal to funkcijo 1 šolsko leto. Po tem prevzame mesto dirigenta g. Slavko Ahlin učitelj nauka o glasbi in harmonike, ki je to vlogo opravljal 17 let.
Od januarja leta 2006 naprej, vlogo dirigenta opravlja akademski glasbenik - solo fagotist g. Rudi Vulc.
Leta 2004 funkcijo predsednika KD PO GR prevzame g. Milan Klemenčič
Leta 2013 funkcijo predsednika KD PO GR prevzame g. Andrej Subašič.
Leta 2019 funkcijo predsednika KD PO GR prevzame g. Bogdan Hafner

Razvoj društva


Kulturno društvo pihalni orkester Gornja Radgona se razvija sprotno z zmožnostmi in potrebami danega časa.
Orkester se redno udeležuje revij in tekmovanj pihalnih orkestrov, doma in v tujini. Sodeluje v kulturnih prireditvah v občini in izven nje.
Intenzivnejše sodeluje s sosednjim PO Bad Radkersburgom se je na njihovo pobudo pričelo leta 2006, ko je PO GR izvedel prvi promenadni koncert v Bad Radkersburgu. Poleg teh že tradicionalnih promenadnih koncertov se je sodelovanje poglobilo in rezultat skupnega in aktivnega dela je ta skupni koncert. Želja obeh orkestrov je nadaljne intenzivno sodelovanje.

Glavni mentor, dirigent: Tjaša Mlinarič
Mentor za klarinet in saksofon: g. Franek Radolič,

Predsednik društva KD PO Gornja Radgona: g. Bogdan Hafner
 
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se